2021 Mutfak Trendleri

2021 Mutfak Trendleri

Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2021

Ev dekorasyonunda değişiklik yapılmak istendiğinde çoğu zaman ilk akla gelen yerler oturma odası, yatak odası ya da salon oluyor. Ancak gündelik yaşamdaki önemi ve geçirilen zaman bakımından mutfakları da kesinlikle ihmal etmemek gerekiyor. Eğer siz de evinizin bu bölümünde değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, aşağıda sıralanan yepyeni fikirlere göz gezdirebilirsiniz. İşte 2021 mutfak trendleri:

Alanı Verimli Kullanmak Önem Kazanıyor

2021 yılı mutfak trendlerinde, alandan mümkün olan en üst seviyede verimlilik elde etmek ilk sırada yer alıyor. Çünkü pandemiden dolayı aile üyelerinin çoğunlukla evde zaman geçirdiği günümüzde, mutfakta her şeye kolaylıkla ulaşabildiğiniz fonksiyonel bir tasarım ihtiyacı ağırlık kazanıyor. Mutfaklarını yenilemek isteyenler çoğunlukla bu doğrultuda tercihlerini açık planlı ve geniş dolaplara sahip modellerden yana kullanıyor.

Ek depolama alanı kazanmak adına ayrıca baş üstü tencere rafı gibi unsurlar yeniden popüler hale gelmeye başladı. Tabii ekstra alandan bahsetmişken, fonksiyonel tasarıma sahip ada tezgâhları da unutmamak gerekiyor. 

Temizlemesi Kolay Mutfaklara Yönelim Artıyor

Hijyen, COVID-19 salgınından dolayı gündelik yaşamımızda çok daha önemli bir konu haline geldi. Bu sebeple mutfak modellerinin üretiminde gözeneksiz ve bakım gerektirmeyen malzeme kullanılıp kullanılmadığına önceki yıllara göre çok daha önem veriliyor. Doğal olarak 2021’de tüketiciler, kolay temizlenebilme özelliğine sahip modellere yönelmeyi tercih ediyor.

Mermer ve granit tezgâhlar, bu açıdan bakıldığında temizlemesi en kolay seçenekler olarak ilk sıraya yerleşiyor. Ancak siz mutfağınızın hijyen seviyesi kadar görünümüne de önem veriyorsanız, dikkatinizi beğendiğiniz modelde kullanılan yüzey kaplamasına yoğunlaştırabilirsiniz. Zira yüzeylerin çizilmeye ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığı, bu sene dikkat edilen konular arasında başı çekiyor.

Ferahlığı Doğadan İlham Alan Renkler ile Yakalayın!

2021 yılında mutfaklarda tekdüzelikten ve sıkıcı atmosferden kaçınmanın yolu, doğadan ilham alan renklere, natürel tonlara sahip modelleri tercih etmekten geçiyor. Dolap kapaklarında; açık pembe, gri, turuncu ve hatta adaçayı yeşili gibi seçeneklere yönelerek, mutfağınızda kolaylıkla canlı görünüm elde edebilirsiniz.

 

Mutfağınızın atmosferini hareketlendirmek adına dilerseniz, doğadan ilham alma konusunu bir adım ileri götürebilir, belirli bölümleri ahşap detaylara ayırabilirsiniz.

Modern Tasarımlar Klasik Dokunuşlar ile Zenginleşiyor

Modern tasarımları, klasik dokunuşlar ile zenginleştirmek de 2021 mutfak trendleri arasında yer alıyor. Doğallıktan ödün vermeden bu koşulu sağlama görevi ise eski birkaç dosta düşüyor. Yani pirinç kulplar ve gravürlü detaylar, bu yıl mutfaklarda yeniden boy gösteriyor.

Mutfağınızın havasını çok daha sofistike hale getiren pirinç ürünler konusunda, sadece kulplar ile sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz pirinç bataryalar, aydınlatma ürünleri ve mutfak setleri vasıtasıyla sadeliğin ön planda olduğu bir mutfak modelinin görselliğini kolayca zenginleştirebilirsiniz.

Yeşil Mutfak Anlayışı Ön Plana Çıkıyor

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin yansımaları, 2021 yılı mutfak trendlerine de görülüyor. Sürdürülebilirliğin daha önce hiç olmadığı kadar önem kazandığı günümüzde, akıllı ürünler mutfakların olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Üstelik bu tarz ürünler, bir yandan su ve elektrik tüketiminizi kontrol altında tutmanızı sağlarken, diğer taraftan şık tasarımları ile göz dolduruyor.

Yeşil mutfak anlayışı sizin için de önemliyse, akıllı ürünlere ek olarak tezgâhınızın bir bölümünü çeşitli bitkilere ayırabilirsiniz. Mesela nane, maydanoz, biberiye gibi bitkileri küçük saksılara ekerek hem mutfağınıza doğal görünüm kazandırabilir, hem de sevdiklerinizin sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunabilirsiniz.

2021: Mutfaklarda Konforun ve Rahatlığın Yılı

Mutfağınızın sadece fonksiyonel ve hijyenik olması sizin için yeterli mi? Yoksa, oturma odanızın konforunu aratmayan bir ortamda sevdiklerinize bir şeyler hazırlamayı ve yemeyi mi isterdiniz? Eğer bu iki soruya cevabınız "Evet" ise mutfağınızın dekorasyonuna koltuk ve sehpa eklemeyi düşünebilirsiniz.

Oturma odası mobilyalarına mutfakta yer açmak, 2021 yılının mutfak trendlerinden bir diğerini oluşturuyor. Hatta bu trende uygun olarak mutfağınızda dekoratif nesnelere, mesela; farklı boyutlarda birkaç aynaya ve kitap rafına bile yer verebilirsiniz.